Elke vrouw is in wezen krachtig

 
De Kracht van een vrouwencirkel

De cirkel is een eeuwenoude vorm waarin vrouwen samenkomen om te delen, om gewoon te ‘zijn’ en zo samen een kracht te voeden en te delen die vrouwen als uniek ervaren.
 
Het is mijn gave om een veilige en fijne ruimte te creëren waar ruimte is voor elke vrouw.
 
Door vrouwen samen te brengen laten we ons verbazen, verwonderen en ontroeren door alle vrouwen en alle kwaliteiten die in hen en in onszelf leven. We zijn getuigen van elkaars bestaan als vrouw. We bouwen voor onszelf en voor anderen een veilige ruimte om te heel-en.
Je krijgt zelf meer licht en inzicht om jouw unieke plek te vinden. Je voedt een diep innerlijk gevoel van erbij te horen.
Vrouwelijke en mannelijke energie in evenwicht geeft magie

1 + 1 = 3


Wanneer onze vrouwelijke en mannelijke energie in balans zijn, voelt dat aan als flow. Alsof alles vanzelf gaat.

We hebben ons lange tijd gespiegeld aan mannelijke modellen van zijn
In onze maatschappij heeft gedurende eeuwen de mannelijke energie en aanpak centraal gestaan. Vaak op een manier waarop neerbuigend of zelfs verwerpelijk werd omgegaan met alles wat verwees naar het vrouwelijke. In de 21ste eeuw kunnen wij onze vrouwelijke energie terug in evenwicht brengen met onze mannelijke energie. We maken ruimte voor stilte, voor niet-weten, voor flow, voor intuïtie, voor de enorme kracht van het mogen doorleven van gevoelens, voor sensualiteit, voor onze eigen seksuele energie… We laten enkel plek aan ratio, plannen, logica, structuur… waar het in evenwicht met onze vrouwelijke kwaliteiten voor magie zorgt.
 
We zijn het gewoon om onze kracht weg te geven en dus minder vrouw voor onszelf
De meeste vrouwen zorgen graag. In die zorg bestaat de valkuil van onszelf te verliezen.
Té veel zorgen is niet alleen een slechte gewoonte of fasegebonden (kinderen, ouders … om voor te zorgen)
Het is vaak ook een alternatieve route om ons belangrijk te voelen, om onszelf bestaansrecht te geven, om niet te moeten voelen dat we in wezen nog altijd onzeker zijn….
Net daarom is het zo belangrijk om de weg van ons lichaam te volgen om uit deze energieslopende dynamiek los te komen.

Zelfvertrouwen

Zelf-Vertrouwen


Zelfvertrouwen heeft niets te maken met trucs om vol zelfvertrouwen over te komen.
Authentiek zelfvertrouwen heeft alles te maken met zelfwaarde: de waarde die we hechten aan wat oprecht en diep waar is voor onszelf.
Zelfvertrouwen kunnen we alleen opbouwen door ons met ons lichaam en haar wijsheid te verbinden
Luisteren naar onze innerlijke stem en naar de signalen van ons lichaam. Ons innerlijk kompas volgen.
 
Vrouwen zijn niet altijd de beste steun voor vrouwen
Sommige vrouwen voelen niet vanzelfsprekend veiligheid bij andere vrouwen. Zij hebben ervaringen gehad waarbij concurrentie, nijd, afgunst of verraad centraal stonden.
Ook deze vrouwen nodig ik uit in de cirkel om de veiligheid te ervaren waarmee ik de cirkel draag. En zo opnieuw te leren voelen dat veiligheid iets is wat je ook innerlijk meedraagt.
 
Wild, wijs, diva, seksuele godin, serene sirene, luid of stil….
Ik nodig elke vrouw in de cirkel uit om een diamant te zijn; om alle facetten van zichzelf te omarmen. Ons hart kan dat. Als we alle onze kracht terugnemen, dan hebben we een stroom aan energie beschikbaar voor ons hart om alles wat we zijn in liefde te omarmen.


We kunnen ons niet meer verstoppen
Ik geloof dat we op een scharnierpunt zitten op maatschappelijk vlak. Onze wereld vraagt ons de beste versie van onszelf te zijn. Dat is niet de perfectste maar de meest ware, oprechte versie van onszelf. Ik geloof heel sterk dat het de vrouwelijke energie zal zijn – in vrouwen én in mannen -  die veranderingen ten goede zal opbouwen die mensen, de wereld en de Aarde ten goede zullen komen.
 

Wat doen we tijdens een vrouwencirkel?

De vrouwenschoot


Ik nodig je uit voor een reis naar de wilde wijsheid en het diepe weten van het vrouwelijke lichaam: de vrouwenschoot. De bron van jouw creatieve, sensuele, seksuele energie. Jouw essentie. Een vrouw die leeft vanuit het contact met haar vrouwelijke essentie, verbindt zich met de antwoorden voor haar leven. Hierdoor wordt ze een magneet voor wat echt bij haar past. Haar vrouwelijke essentie maakt haar aantrekkelijk, ze straalt, ze voelt zich sensueel en ze staat met beide voeten op de grond.
 
We vertrekken van het contact met onszelf – ons lichaam, energie, gevoelens, …  en niet van het verhaal. Af en toe is er vrijblijvend de mogelijkheid om een stukje van je verhaal te delen. Het uitgangspunt blijft de verbinding van ‘jij met jij’.
Het palet waarmee ik werk is beweging, ruimte voor het fysieke en energetische lichaam, zintuigen, voelen, aarding, medititatie, body play, mysterie/mythes/beelden/diepe actieve verbeelding/metaforen, de vijf elementen –ruimte, aarde, water, vuur, lucht- als symbolen voor ons evenwicht of onevenwicht, het evenwicht tussen vrouwelijke en mannelijke energie.

Het samen delen, de oefeningen, de meditatie, de ruimte voor stilte,... verdiepen de relatie met onszelf en met de andere vrouwen. Deze cirkel heeft een rituele opbouw waarin elke week ook ruimte is voor een nieuwe oefening die afgestemd wordt op de vrouwen en op wat leeft.

 

Een vrouw in contact met haar essentie – haar levenskracht –
raakt iedereen aan met gouden vingers,
alsof ze haar omgeving kan upgraden.
Zo heelt ze niet alleen zichzelf maar ook anderen.

 
 
Hoe ziet die kracht er uit in het dagelijks leven?
 
Tijdens deze 5 zondagochtenden leer je hoe jij kracht én vrouwelijkheid kan verbinden. Deze reeksen helpen je om je los te maken van uitputtende to-do-lijstjes/ van een gevoel van depressie/ van het gevoel van overspoeld te worden door alles uit de buitenwereld.
 
Je groeit in zelfvertrouwen en je leert je intuïtie te volgen. Je opent je hart voor jezelf en anderen en dat zal je ook merken aan de diepgang van je contacten met anderen.
 
Je zal meer vrijheid en plezier ervaren. Je zal minder moeten trekken en duwen, minder moeten werkenwerkenwerken voor de belangrijke dingen in je leven. Alles loopt moeitelozer. Je leert gezonde grenzen stellen, met bezieling je passie naleven en respectvol zijn naar jezelf. Je ervaart jezelf steeds meer als authentiek en trouw aan wie je in wezen bent.

Voor wie?


 

Voor elke vrouw die ...

 
tussen 28 en 88 jaar is
 
een diep gevoel van zelfvertrouwen wil opbouwen
 
de stemmetjes binnenin die altijd kritiek hebben op wat je doet, wil laten zwijgen
 
wil weten hoe je het twijfelen aan jezelf kan doen stoppen
 
wil geloven in wat ze kan en niet telkens het gevoel hebben dat de anderen beter zijn
 
wil weten wat ze écht wilt
 
zich niet beter moet voordoen dan ze is; zichzelf aanvaardt
 
niet al haar energie wil steken in controle en anderen controleren
 
haar intuïtie wil leren waarderen en gebruiken
 
angst, verdriet, kwaadheid, .... wil leren voelen zonder dat het je onderuit haalt
 
haar hoofd wil leren stilzetten/ wil stoppen met denken en piekeren
 
haar angsten wil beheersen/faalangst op een diep niveau wil aanpakken
 
meer energie wil hebben en minder moe zijn
 
het speelse blije kind in zichzelf wil kunnen voelen
 
positieve aandacht van anderen willen leren toelaten

De data voor de eerstvolgende vrouwencirkel op ZATERDAGOCHTEND in 2020 zijn: 

25
jan
08
feb
22
feb
14
mrt
21
mrt

De vrouwencirkel bestaat uit een reeks van 5 sessies.

Eens gestart kan je niet meer aansluiten bij de vrouwencirkel.  

Starten kan bij het begin van een nieuwe cirkel.

Maximaal 8 vrouwen per groep.

BIJDRAGE: 195 € per reeks van 5 zaterdagochtenden telkens van 10.00u tot 12.45u 

deze bijdrage is niet deelbaar wanneer je een sessie mist.

INSCHRIJVEN: Klik op de onderstaande knop - je komt dan op een beveiligde site waar je met je creditkaart betaalt.

Je ontvangt meteen een bevestiging van de betaling.

De volgorde van de betalingen bepaalt de volgorde van de inschrijvingen.

Je bent het volledige bedrag verschuldigd indien je binnen de week vóór de activiteit annuleert,

tenzij je zelf voor plaatsvervanging zorgt.


PLAATS: Onze-Lieve-Vrouwstraat 29 bus 0102 te 3000 Leuven

 

WEGBESCHRIJVING
De ruimte waar de cirkel doorgaat, ligt in het centrum van Leuven waar enkel bewoners mogen parkeren.
Niet-bewoners wordt gevraagd het circulatieplan te volgen en zich in andere zones of op parkings te parkeren.
Je rijdt de stad best in via Kapucijnenvoer.


PARKEREN 
Je kan het centrum van Leuven makkelijk bereiken met de bus. 
Indien je met de wagen komt, parkeer je best op de St. Jacobsmarkt die vlakbij is. Parkeren is betalend op zaterdag. Op de St. Jacobsmarkt kan je tot max. 4 uur parkeren wat voldoende is voor onze cirkel. Op andere plaatsen in de stad kan je vaak maar max. 2 uur parkeren waardoor je tussendoor nog zal moeten verlengen. Indien je hier voor kiest, kies dan voor betalen met je smartphone, dan hoef je de groep niet te verlaten.
Van op de St.Jacobsmarkt wandel je terug naar de Kapucijnenvoer. Daar sla je rechts af en wandel je tot aan de Kruidtuin. Je neemt dan de straat die loodrecht ligt op de Kruidtuin, de Minderboedersstraat. Die wandel je een eindje in en je neemt dan de eerste straat links = Onze-Lieve-Vrouwstraat; een straatje met kasseien. Voorzie een 10 tal minuten voor dit wandelingetje.

Inschrijven?

Inschrijven op de nieuwsbrief?

Testimonials

  • Ik wil je vooral danken!  De vrouwengroep was voor mij elke keer een welkom –thuiskomen: in je huis, tussen anderen, bij mezelf. Of is het eigenlijk niet omgekeerd: vanuit je woorden bij mezelf en van daaruit in de groep? Je oefeningen, uitnodigingen om stil te staan bij mezelf en mijn binnenkant,  ze werkten verdiepend en bevestigend. Eigen ervaringen werden vanuit je uitleg opeens verbonden tot een geheel, een rode draad werd zichtbaar, de herkenning was bij momenten groot en deed telkens deugd. Elke ochtend een ontmoeting met mezelf en anderen, in verscheidenheid en gelijkenis, verdiepend en energie-wekkend.
    Je begeleidt/draagt het gebeuren met een ‘getuigende’ natuurlijkheid.
    Ine, 49j
  • Voor mij was de vrouwencirkel een fijne manier om stil te staan bij mijn lichaam en mijn energie.
    Ik vond de oefeningen inspirerend en uitnodigend.
    Linda, 52 jaar