Verbinding met jezelf en de wereld

12dec

"Een vrouw in haar kracht...
 

... gaat een verbintenis aan met zichzelf en met haar wereld. Ze behoort in de eerste plaats zichzelf toe alvorens zich te verbinden met iemand anders. Dat maakt het leven een heel stuk makkelijker: wanneer zij trouw is aan haar diepste verlangen, brengt elke stap die ze zet haar naar mensen en dingen die haar verwachtingen overstijgen, die haar overstijgen.
 

Er zijn in onze wereld té veel dingen die niet goed lopen, dingen die uit balans zijn, waar de harmonie zoek is. Verbonden zijn met zichzelf en haar diepe waarheid geeft haar de kracht om een standpunt in te nemen. Haar werk en haar stem stralen de kracht van haar wijsheid en haar verantwoordelijkheid uit.
 

De dagen van klagen, piekeren en anderen de schuld geven, liggen achter haar. Ze verdraagt geen oneerlijkheid, manipulatie en uitbuiting meer. De manier waarop ze nu in het leven staat, ruimt heel wat nonsens op en zorgt dat men geen energie meer verliest aan de verkeerde dingen en dit zowel in haar familie, in andere groepen waar ze deel van uitmaakt en in de bredere gemeenschap. Haar engagement en haar diepe zorg hebben nu een nieuwe krachtige stem waarbij 'ja' duidelijk 'ja' is en 'nee' 'nee'.
 

Ze haalt haar kracht uit een diepte in zich waarvan ze zich vroeger niet bewust was. Haar blik verdiept en ze legt zich niet meer neer bij het status quo. Haar passie voor vrede, rechtvaardigheid en waarheid voeden haar leiderschap. Ze geeft respect een nieuw gezicht: zo binnen zo buiten.
 

Haar geloof in zichzelf is wat haar drijft en wat haar moed geeft. Ze kiest voortdurend voor het deel in zich dat niet bang is, ook al komt de angst om de hoek kijken.
 

Naarmate haar Shakti -haar vrouwelijke kracht- meer en meer ontwaakt, groeit er een kracht in haar die in staat is om dingen te veranderen.
 

Zij gaat voor een wereld waarin ze gelooft en daar plukt ze ook de vruchten van.
 

Zij is de 'creatrix' die stapje voor stapje vorm geeft aan de wereld zoals ze die zich voorstelt."
 

Deze tekst is vrije vertaling van een blogpost van Sukhvinder Sircar die telkens weer inzoomt op één van de vele vrouwen in ons die ons mooi en heel maken.